Almanya’da gerçekleştirilecek U17 Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türkiye, 13 kadın ve 13 erkek sporcu olmak üzere toplam 26 boksörle mücadele edecek. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Suat Hekimoğlu, milli takım kafilesinin yüksek motivasyonla bir hazırlık dönemini geride bıraktığını belirterek turnuva öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Hekimoğlu, U17 Avrupa Boks Şampiyonası’nın Türk boksunun geleceğini şekillendirecek genç sporcular için önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Sporcularımız uzun bir hazırlık döneminden geçti ve bugün itibarıyla şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazır durumdalar. Teknik ekibimiz büyük bir özveriyle çalıştı. Gençlerimize güveniyoruz; ringde ortaya koyacakları performansın Türk boksunun uluslararası arenadaki yükselişine güç katacağına inanıyoruz” dedi.
Hem kadın hem de erkek milli takımlarının madalya hedefiyle Almanya’ya gittiğini vurgulayan Hekimoğlu, “Bu yaş grubunda elde edeceğimiz her başarı, gelecekte daha büyük hedeflere uzanacak sporcularımızın yolunu açacaktır. Tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyor, şampiyonadan ülkemizi gururlandıracak sonuçlarla döneceğimize yürekten inanıyorum” ifadelerinde bulundu.




