Milyarderlerin Yüzlerini Taşıyan Robot Köpekler Büyük İlgi Çekti
Milyarderlerin Yüzlerini Taşıyan Robot Köpekler Büyük İlgi Çekti
İçeriği Görüntüle

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2026 yılı bütçe teklifinin maddeleri üzerinde görüşmeler sürerken kabul edilen önerge, üst kademe yöneticiler ile belirli kariyer meslek gruplarının mali haklarında artış yapılmasını içeriyordu.

Önergede, 375 sayılı KHK’nin ekli cetvellerinde yer alan kadrolara yönelik mali iyileştirme planlanıyordu. Bu düzenlemenin, hem kariyer uzmanlık kadrolarını hem de bazı yönetici pozisyonlarını kapsaması bekleniyordu.

Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önergenin kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’le görüştü ve düzenlemenin detayları hakkında bilgi aldı.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Erdoğan’ın, ücret dengesinin bozulmaması ve çalışma barışının zedelenmemesi amacıyla söz konusu artışın geri çekilmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Böylece, üst düzey kamu yöneticilerine yapılması planlanan seyyanen zam uygulanmadan iptal edilmiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi