Mersin'in Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde inşa edilen Kültür ve Taziye Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, sosyal projelerin önünü kesmeye yönelik baskılara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. “Zulümle kalkınma olmaz, biz halkımızın yanında üretmeye devam edeceğiz” diyen Yıldız, her şeye rağmen dayanışma kültürünü büyütmeye kararlı olduklarını vurguladı.
Topuz ailesinin katkılarıyla inşa edilen ve belediyenin Kurdali Mahallesi’nden sonra ikinci taziye evi olan bu yapı, bölge halkının uzun süredir beklediği önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Açılış törenine CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır’ın yanı sıra mahalle muhtarları, belediye temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konuşmasında geçmiş dönemlerde Toroslar’ın hizmetten yeterince faydalanamadığını belirten Başkan Yıldız, “30 yıl boyunca bu ilçe ihmal edildi. Oysa Toroslar, güçlü bir potansiyele sahip. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana güven veren bir yönetim anlayışıyla halkın ihtiyaçlarını hayata geçiriyoruz” dedi.
Demirtaş Mahallesi’nde başlayan değişim sürecinin örnek teşkil edeceğini belirten Yıldız, bölgenin altyapısından sosyal donatı alanlarına kadar birçok projeyle yenileneceğini söyledi. Ayrıca yakın zamanda Güneykent Mahallesi’nde de yeni bir taziye evi açacaklarını duyurdu.
Toplumdan büyük destek gördüklerini söyleyen Başkan Yıldız, “Her geçen gün daha fazla kişi projelerimize katkı sunmak için başvuruyor. Toroslar, halkıyla birlikte gelişiyor ve büyüyor” ifadelerini kullandı.