Kocamaz, mevcut gidişatın kuraklık ve açlık tehlikesini artırdığı uyarısında bulundu.

Yağış Sevinci ve Su Yönetimi Eleştirisi

Mersin’e gidip gelirken ekilemeyen araziler nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Kocamaz, başlayan yağışlar için şükranlarını sundu. Ancak bu yağışların yeterli olmayacağının altını çizdi:

Ekrem İmamoğlu’nun Diploma Davası Ertelendi
Ekrem İmamoğlu’nun Diploma Davası Ertelendi
İçeriği Görüntüle

"Temennimiz bu yağmur ve karların herhangi bir afete dönüşmeden devam etmesi. Aksi taktirde kuruyan göllerimizin ve barajlarımızın yeniden yeterli miktarda suya ulaşması ve halen çekilen susuzluk problemlerinin ortadan kalkması mümkün olmayacak!"

Kocamaz, su kaynaklarının yeterince rantabl kullanılmadığını, kirletildiğini ve derelerin önüne set çekilerek doğal hayatın yok edildiğini belirtti.

Yanan Ormanlar Geri Gelmez: Fidan Dikme Savunmasına Tepki

Milletvekili Kocamaz, su ve kuraklık sorunlarını orman yangınlarıyla ilişkilendirerek iktidarın bu konudaki tutumunu eleştirdi. Çıkan yangınlara zamanında engel olunamadığını ve söndürülemediğini belirten Kocamaz, üretilen bahanelerin yanan ormanları geri getirmeyeceğini vurguladı.

Yanan ormanların yerine fidan dikilmesi söylemine tepki gösteren Kocamaz:

"Ne diyorlar? Yanan ormanlarımızın yerine fidan dikerek, yeniden ağaçlandırıyorlarmış! Geçin bunları! Diktiğiniz fidanların, yanan ağaçların seviyesine gelmesi için çook uzun yıllar gerekiyor! O fidanları diken insanların, onların yetişip de ağaç olduğunu görebilmesi mümkün değil!"

Kuraklık ve Açlık Tehlikesi Kapıda

Kocamaz, ormanlık alanların azalmasıyla yeterince yağmur yağmayacağı, kuraklık riskinin her geçen yıl artacağı ve tarlaların ekilemeyeceği uyarısını yaptı. Bu durumun susuzlukla birlikte açlık tehlikesiyle de ülkeyi karşı karşıya bırakacağını belirtti.

Kocamaz, son olarak ülkeyi yönetenlere seslenerek, "geleceği görerek, laf yerine iş üretmesi gerekiyor" çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi