image Erol Kamalak
MEMLEKETTE OKUMAK DA ZOR OKUMAK DA ZOR



Yazı Tarihi : 13.09.2022
 E-Mail :

 

Bir anne ve babanın hayattaki en kıymetli varlığı çocuğudur.Çocuğuna iyi bir gelecek sunma adına hiçbir masraftan kaçınmaz istemez.Anne ve baba büyük fedakarlık yapar çocuğuna hissettirmeden.. Zorlu yaşam mücadelesinde her şeye boyun eğer..

Okul zamanı geldi. Anne ve babaları okul telaşı değil de zam telaşı aldı. Çocukların ihtiyacı olan her şeyin ucuzunu bulmak için olağan üstü mücadele verse dahi zam yağmurundan nasibini alır.

 Kırtasiye malzemeleri, okul zamanı geldiği zaman fiyatlar o kadar çok uçuyor ki….

Okul kıyafeti, normal bir tişört bir arması var diye değerinin 3 katı kadar zamlı satılmaması gereklidir.

Servis ücreti, şoförler de  dertli, vatandaş da dertlidir bu konuda…. Benzin fiyatlarına gelen zamlar şoförlerin belini bükerken, servis bedeli de velinin belini büküyor…

Öğrencinin  sağlıklı beslenmesi için birçok temel gıdaya ihtiyaç vardır. Velilerde mecburen bu temel gıdayı almak zorundadır. Anne ve babalar eskiden temel ihtiyaç ürünlerinin markasına bakarlardı. Gelen zamlardan dolayı markasına değil,fiyatlarına bakıyorlar….

Öğrencinin yardımcı kitapları, okullarda birçok öğretmen yardımcı destek kitaplarına ihtiyaç duyuyor. Bazı öğretmenlerin istediği kitaplar hem pahalı hem de bulunmuyor. Anneler çocuklarıyla birlikte kentteki tüm kitapçıları dolaşıyorlar. Şanslı olan buluyor. Şansı olmayanda çocuğu dersten geri kalıyor…

Ders zilinin çalmasıyla birlikte, okulun ihtiyaçları da artıyor. Okulun ihtiyaçları veli temin etmek zorunda kalıyor. Kimi zaman  bir duvar boyası, kimi zaman fotokopi kağıtı,kimi zaman perde, oluyor.

Lafın kısası, memlekette  okumakta zor. Okumakta zor




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA