image Mehmet  Çetin
JESUS OLSUN, 10 KİŞİ OLSUN



Yazı Tarihi : 8.11.2022
 E-Mail : cetinmehmet603@gmail.com

 

Bu yazım, benim futbolla ilgili olarak yazdığım ilk köşe yazım ve buna dün gece izlemiş olduğum Fenerbahçe-Sivasspor maçındaki Jesus’un hırsı vesile oldu. Neden mi? Uzun zamandır Fenerbahçe’nin maçları zevk vermiyordu taa ki; Ali Koç, büyük balığı yakalayana kadar, Jesus’u takımın başına getirene kadar. Fenerbahçe, Jesus’la birlikte bir ivme yakalamıştı ve Jesus istediği tekniği, oyunu Fenerbahçe’ye aşılamak için elinden geleni yapıyor ve başarmış gibi de görünüyordu artık oynadığı oyunla birlikte. Fenerbahçe, Jesus’la birlikte kulüp tarihinde yeni yeni rekorlar kırmaya başlarken, oynattığı oyunla da taraflı tarafsız her futbolsevere zevk vermeye başladı. Fenerbahçe, çok istikrarlı oynamaya başlamış, Fenerbahçe, tam bir takım olmuş durumda. Her an her yerden topu alıp, gole gidecek hissi veriyor. Geçen dönemde oynadığı oyunla taraftarın tepkisini alan futbolcular bile Jesus’la birlikte takdire şayan bir oyun ortaya koymakta. Fenerbahçe-Sivasspor maçında Jesus’ta gördüğüm hırsı hiçbir futbolcuda, hiçbir teknik adamda görmedim. Bir insan 2-3 ayda bir takımı nasıl bu derece benimseyebilir. Jesus’taki hırs oyuncuların faul yapmaya, kart yemeye korkar hale getirmiş durumda. Bir futbolcunun isteyeceği son şey hatta istemeyeceği tek şey kırmızı kartla oyundan atılmak iken Batshuayi’nin dün kırmızı kart görmesinden sonra Jesus’un Batshuayi’ye göstermiş olduğu tepkiye, harekete bakıldığında; Batshuayi, Jesus’tan tepki görmektense sakat sakat oynamaya razıymış gibi bir yüz ifadesine büründü. Onu es geçtim de; teknik olarak İsmail Yüksek’e bir şeyler aktarırken ben o hırsı televizyon başında hissetim. O an anladım ve gördüm ki Jesus, Fenerbahçe’de geçen senelerde yaşanan sürprizlere müsade etmeyecek. Jesus’un başarısı kesinlikle tartışılmayacak bir derecede. Her şey bir yana; 6 maçtır Sivasspor’u yenemeyen Fenerbahçe, Jesus’la bir kişi eksik olmasına rağmen yendi. Fenerbahçe, çok zorlu bir maç trafiğinden geçmesine rağmen UEFA Avrupa Ligi’nde zorlu rakiplerine karşı kulüp tarihinde görülmemiş rekorlar kırarak, namağlup grup birincisi olarak son 16 turuna çıkmayı başarırken, Jesus’la birlikte Süper Lig’te de liderliği bırakmaya niyetli değil. Fenerbahçe’nin başında Jesus varsa; 10 kişiyle maç da alır, 3-0 geriden gelip puan da alır.




 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA