YURT SORUNU

Üniversite öğrencisi için ev ve yurt sorunu yine gündemde.

Ülkede yüksek öğrenimli olmak için farklı illerdeki bir üniversitede eğitim almak isteyen öğrencilerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurularını takip etmekte ve kendilerine eğitim öğretim hayatlarını daha ekonomik ve daha güvenli ortamlarda geçirebilmek için bir arayış içerisindeler.

Tüm şehirlerde varlık gösteren KYK yurtları büyük çözüm ortağı olsa da zaman zaman şehirlerin tercihine göre öğrencilere sorun yaşatmakta.

Daha küçük şehirlerde bu sorun çözülmüş olsa da daha büyük metropollerde hala barınma sorunu olmakta.

Özellikle yerel yönetimler ve özel yurtlar barınma sorununa alternatif imkanlar sunmaya çalışıyor.

Devletin ve kent dinamiklerinin de içinde bulunduğu çözüm merkezli konutların ve ev kiralarının kontrollü olarak denetim faaliyetlerini sıfırda edilmesi beklenmektedir.

Çünkü büyük metropollerde kapasitenin yetersiz olması da şehre eğitim öğretim için gelen gençlerin zararına olacaktır.

Evet yurtlarının talep edilmesinin en büyük sebebi ekonomik olması.

Bu düzlemde özel yurtlar da planlanmalı ve denetim altında olmalı.

Çözüm çok daha kolay.

Vakıflar bünyesinde bulunan taşınmazların eğitime ve kültürel zenginliğe katkı sağlaması adına yurt olarak değerlendirmesi çözümlerden bir tanesi.

Büyükşehir Yasasıyla devletin elinde kalan kamu binalarının yurda dönüştürülmesi diğer bir seçenekler arasında.

Ayrıca özel işletmelerin de şehirlerine katkı sağlaması açısından kültürel zenginliğin artması açısından önemli faktörler arasında.

Aynı zamanda özel sektör işletmecilerinin de daha dar gelirli öğrencilerin kendi ekonomisine katkı sağlaması açısından iletişim ve el becerisine katkı sunma anlamında çalışma hayatı içerisindede olma imkanı sağlanabilir.

Bu durum tüm ülkenin meselesi olmalı ve gençlerimizi daha sağlıklı ortamlarda eğitim öğretim hayatlarını sürdürebilmesi için el ele vererek bu sorunun üstesinden gelmeliyiz.