Seçer: Fırtına koparılacak bir durum yok

Seçer: Fırtına koparılacak bir durum yok cukurovagazetesi.com
Ömer BİLİCİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP’li belediyelerin SGK borçları ile ilgili; “Mersin Büyükşehir Belediyesi için bu kadar fırtına koparılacak bir durum yok. Bizim mali disiplinimiz var” dedi. Seçer, “Bu kadar katı uygulamalar Cumhur İttifakı’ndaki belediyelere uygulanıyor mu?” diye sordu.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte yayın yapan yerel televizyon ve radyolarda gerçekleşen ortak canlı yayında yılsonu değerlendirmesi yaptı.

30 Mart seçimlerinde Mersin’de sandıktan kent uzlaşının çıktığına işaret eden Başkan Seçer, herkesi kucaklayan barış dilinin yüzde 60 başarıyı getirdiğini söyledi.

 

Mersin’in vergi tahsilatında ilk 6 içinde olduğuna işaret eden Başkan Seçer, buna rağmen vergi dağılımı adaletsizliğinde Adana ile ilk iki sırada olduğuna işaret etti.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER YERDEYDİ

“Çayla çorba ile başkanlık olmaz” sözlerini anımsatan Başkan Seçer, “Ne yazık ki bizi haklı çıkaran olaylar yaşandı. Pandemi yaşadık. Sosyal belediyeciliğin, bir kap çorbanın bir maskenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Mersin takdir kazandı. Yangın oldu, deprem oldu Mersin Büyükşehir Belediyesi her yerdeydi. 830 milyon TL sosyal politikalara para harcadık. Önümüzdeki yıl için yüzde 80 artırdık” dedi.

Üreticiye sundukları desteği de artırdıklarını dile getiren Seçer, Türkiye’nin üretmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. En büyük özelliklerinin ayrımcılığı öne çıkardıklarını dile getiren Başkan Seçer, her türlü destek için vatandaşların ALO 185’i aramalarını istedi.

 

 

MARKA KENT LAFLA OLUNMAZ

Marka kentin bilim insanı, siyasetçi, sporcu, şampiyon yetiştirmekle olunacağına vurgu yapan Başkan Seçer, “Marka kent lafla olunmaz. Mersin çalışan insanların kenti. Kim vatanını, köyünü bırakıp gelir. Her insan yeni bir umutla geliyor. Mersin umut veriyor. Resmi nüfusla gerçek nüfus arasında yaklaşık yüzde 30 fark var. Mersin enerjisi yüksek bir kent” diye konuştu.

 

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİK

Mersin’in terörden, baskıdan, depremden kaçan, iş arayan çok farklı gruplara kucak açtığını Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Kentin düzeninde değişiklikler oldu. Su tüketimiz arttı. Trafik yoğunlaştı. Bir sonraki adımı görüp Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesini istedim. Deprem burayı yıkmadı. Ama depremden etkilenen insanları kucakladı. Yeni su kaynaklarına ihtiyacımız olacak. Bunu gördük, ama ısrarla afet bölgesine alınmadık. Bu politik miydi? Bunu vatandaşlarımızın yorumuna bırakıyorum.”

 

PARAMIZ VARDI DA BİZ Mİ ÖDEDİK

CHP’li belediyelerin SGK borçları ile ilgili konuya da değinen Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Paramız vardı da biz mi ödedik. Biz geçen yıl bankalara borçlanamadık. Baba hayrına o para beklemedi. Üzerine yasal faiz bindi. Borçlarımız birikiyordu. Karşılıklı vergi dairesi, SGK ile görüşüyorduk. Her yıl yapılanma oluyordu. Biz de bunu beklerken borcun ödenmesi istendi. Belediyeler çantada keklik, istediğin zaman alabiliyorsun. Bizim borcumuz zaten yapılandırılmış. Biz de tapu istediler biz de gönderdik.

 

CUMHUR İTTİFAKI’NDAKİ BELEDİYELER UYGULANIYOR MU?

Bize uygulanan bu kadar katı uygulamalar Cumhur İttifakı’ndaki belediyelere uygulanıyor mu? Biz bu belediyeyi borçla devraldık. Şu an 100 lira gelire karşılık borcumuz 28 lira. Bizim süper bir mali disiplinimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi için bu kadar fırtına koparılacak bir durum yok. Cuma günü meclisi olağanüstü toplayarak gayrimenkul teminat gösterdik. Bizim bütçelerimizin gerçekleşme oranı çok yüksek. 100 lira gelirimiz olacak demişiz 102 lira gelir elde etmişiz. Vatandaşımız endişe etmesin. Büyükşehir ne yaptığını bilen bir belediyedir. Mali disipline uyar.”