Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden ‘Şekeronya’




Tarih: 27 Ocak 2023 Cuma 15:26




Müzikli çocuk oyunu 29 Ocak 2023 Pazar saat 15:00’de, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Müziklerini Murat Cem Orhan’ın yaptığı, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven’ e ait olan eseri Süleyman Tekin yönetiyor. Koreografisi Berna Turhan İleri’nin. Minik izleyicilerin merakla beklediği, önceki gösterimleri büyük ilgi gören eserin konusu ise şöyle: Şekeronya’nın haylaz çocuğu Fırıldak evinden kaçar ve eski bir evin bahçesindeki sarmaşıklara dolanır. Bahçeye gelen Zeytin ve Tombiş’ten yardım isteyen Fırıldak, sarmaşıklardan onların yardımıyla kurtulunca önce onlarla dalga geçer fakat hemen ardından aklına bir fikir gelir. Şekeronya’ya bir diğer adı Masal Ülkesi’ ne dönmesi bu çocuklar sayesinde olacaktır. Şekeronya’ya giriş ancak kitaplar ile mümkündür. Pastadan evlerin, çikolatadan nehirlerin, konuşan hayvanların olduğu ve tüm masal kahramanlarının yaşadığı bu yer, çocuklar masal okuduğu sürece yaşamaktadır. mEserde başlıca rolleri; Işıl Cavga Bölükbaşı ( Zeytin ), Ercüment Şirin ( Tombiş ), Ayşin Alev Lal (Fırıldak ), Cumhur İbili (Karabaş ), Pınar Duygu Çınar ( Kırmızı Başlıklı Kız ), Levent Yetkin ( Kurt ), Ayşegül Devrim Dinçer ( Soprano Horoz ), Elif Örünk Alpay ( Büyücü ) paylaşıyor. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA