Mersin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kütüphane Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Düzenlenen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.
1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl 31 Mart- 6 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Kütüphanelerin ve kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amaçlanan Kütüphaneler haftasında düzenlenen etkinlikler, toplumda kütüphanelere olan ilgiyi artırmayı ve bilgiye erişimin önemini vurgulamayı hedefliyor.
Kütüphane Haftası kapsamında, Mersin Üniversitesi'nde bir dizi farklı etkinlik düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu’nda, "Dilimizin Doğru Kullanımı" ve "Müzeler ve Şehir Hafızası" konulu konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer ve Doç. Dr. Buğra Sarı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Koca ile akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı.
Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için tavsiye verdi
Konferansın ilk oturumunda, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Muharrem Köse, dilin doğru kullanımı konusunda farkındalık oluşturacak bilgiler paylaştı. Köse, günlük yaşamda sıkça kullanılan yabancı kökenli kelimelerin dilimize etkilerine değinerek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Mersin Kent Tarihi Müzesi Kurucusu Dr. Mustafa Erim ise müzeciliğin şehir hafızası üzerindeki etkilerini ele aldı. Mimari yapılar ve tarihi eserler üzerinden medeniyetlerin anlatılabileceğine dikkat çeken Erim, müzelerin geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi gördüğünü ifade etti. Konferans, konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin tarafından teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bağış nişanesi takdim edildi
Konferans sonrası, Çiftlikköy Kampüsü Kütüphanesi’nde Tokyo Araştırma Politikaları Vakfı tarafından bağışlanan kitap koleksiyonunun açılışı gerçekleştirildi. Koleksiyonda, Japon kültürü, tarihi ve ekonomisi alanlarında yayımlanmış eserler yer alırken, Mersin Üniversitesine The Nippon Foundation tarafından Bağış Nişanesi takdim edildi.