Mersin’de ‘Acil Sağlık Hizmetlerine Yönelik Eğitici Eğitimi’ başarıyla tamamlandı

Mersin’de ‘Acil Sağlık Hizmetlerine Yönelik Eğitici Eğitimi’ başarıyla tamamlandı cukurovagazetesi.com
Ahmet KORU

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İlk Yardım Eğitici Eğitmenliği Eğitimi” gerçekleştirildi. Beş gün süren eğitim programı, Türkiye genelinde acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.


Mersin’de 14-18 Nisan tarihleri arasında, alanında uzman katılımcıların yer aldığı eğitim boyunca, teorik bilgilerle birlikte pratik uygulamalara da yoğun olarak yer verildi. Eğitim teknikleri, iletişim becerileri ve ilk yardım yöntemleri üzerine detaylı içeriklerle donatılan program, yeni eğitmenlerin mesleki yeterliliklerini üst düzeye çıkarmayı hedefledi.
    
Eğitimin kapanış töreni ise Mersin İl Sağlık Müdürü Mustafa Ekici, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Abdullah Tosun, Başkan Yardımcısı Fatih Öz ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Ekici, acil sağlık hizmetlerinde görev yapacak eğitmenlerin donanımının, sistemin başarısı açısından hayati önemde olduğunu vurguladı.

“MERSİN'DEKİ VE ÜLKEMİZ GENELİNDEKİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUM”

Ekici yaptığı açıklamada, “Bu alanda görev yapacak eğitmenlerin nitelikli olması mesleki anlamda donanımlı ilk yardım eğiticileri yetiştirmek açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu eğitimle, Mersin'deki ve ülkemiz genelindeki acil sağlık hizmetlerinin daha da güçleneceğine inanıyorum. Katılımcılarımızın özverili çalışmaları ve edindikleri bilgilerle daha nitelikli hastane öncesi acil müdahalere katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Program sonunda eğitime katılan tüm katılımcılara Teşekkür Belgesi takdim edilirken, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, benzer eğitimlerin devam edeceğini ve bu alandaki uzmanlaşma sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.