Ekran Görüntüsü 2025 05 31 213922

Yerlikaya, ulusal ve uluslararası çapta faaliyet gösteren zehir tacirlerine karşı amansız bir mücadele yürüttüklerini belirtti. Kabine dönemlerinde yapılan operasyonlarda toplam 72 bin 229 kişinin tutuklandığını, 34 bin 555 kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını aktardı.

Uyuşturucu operasyonlarında 200 tonun üzerinde madde, 198 milyon adet uyuşturucu ve uyarıcı madde ile 274 milyon kenevir kökünün ele geçirildiğini ifade eden Bakan, özellikle Ege Bölgesi’ndeki mücadeleyi de değerlendirdi.

Freni boşalan kamyoneti reflüj durdurdu
Freni boşalan kamyoneti reflüj durdurdu
İçeriği Görüntüle

Ege Bölgesi’nde bu dönemde 13 bin 413 operasyon yapıldığını belirten Yerlikaya, “Bu operasyonlar sonucunda 9 bin 837 kişi tutuklandı, 4 bin 434 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 5 tonun üzerinde uyuşturucu, 12.5 milyon adet uyuşturucu ve uyarıcı madde ile 113 bin 632 kenevir kökü ele geçirildi” dedi.

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, halkın huzurunu bozmak isteyen organize suç örgütlerine karşı hukuk çerçevesinde etkin mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi