Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Başarır, emeğin kutsallığını ve dayanışmanın önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Her birimiz, hayatın her alanında birbirimiz için çalışıyor, emek veriyoruz. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını aldığı, insanca yaşanan, hakça paylaşılan bir düzende; Taksim'in kapılarını sonuna kadar açacağımız günler yakındır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'müz kutlu olsun."
1 Mayıs'ın Anlamı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, dünya genelinde işçilerin haklarını savunduğu, dayanışma içinde olduğu ve emeğin değerinin vurgulandığı özel bir gün olmakla birlikte, Türkiye'de ilk kez 1923 yılında kutlanan 1 Mayıs, zaman zaman yasaklamalara uğramış olsa da işçi sınıfının taleplerini dile getirdiği önemli bir sembol olmaya devam ediyor.
Taksim Meydanı, 1977 yılında yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği "Kanlı 1 Mayıs" nedeniyle Türkiye işçi hareketi açısından simgesel bir öneme sahiptir. Bu nedenle Başarır'ın Taksim vurgusu, emek mücadelesinin sembolüne yapılan anlamlı bir gönderme olarak öne çıkıyor.