Mersin Devlet Opera ve Balesi, "Opera Her Yerde" vizyonu doğrultusunda bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali kapsamında, tarihi atmosferiyle dikkat çeken Diyarbakır Zerzevan Kalesi’nde sahne alacak.
Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olan “Yerelden Evrensele” adlı rejili konser, 13 Haziran 2025 Cuma akşamı saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak. Usta sanatçı Volkan Severcan’ın anlatımıyla zenginleşecek olan gösteri, müzik ve dansla geçmişten günümüze bir sanat köprüsü kuracak.
Konserde, evrensel aşk teması etrafında klasik opera aryalarının yanı sıra Türk bestecilerin eserleri ve bale gösterileri izleyicilere sunulacak. Bu özel gecede Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin 90 kişilik güçlü sanat kadrosu sahnede olacak.
Eserin rejisörlüğünü Mersin DOB Müdürü Serbülent Biçer üstlenirken, orkestra şefliğini ise Aytuğ Ülgen yapacak. Sahneye çıkacak deneyimli solistler arasında Tenor Aydın Uştuk, Soprano Ayşenur Ayyıldız Haksoy, Bariton Faik Mansuroğlu ve Mezzo Soprano Nihan Çetin Aydın yer alacak.
Zerzevan Kalesi’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek bu görkemli sanat gecesinde, Mersin DOB Orkestrası, Korosu ve Bale sanatçıları da performanslarıyla yer alacak. Etkinlik, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan bu özel mekânda unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Ayrıca festival kapsamında, genç yetenekleri keşfetmeye yönelik özel bir etkinlik de düzenlenecek. 12 Haziran Perşembe günü, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden oluşan 8 kişilik uzman ekip, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nde “Yetenek Taraması” gerçekleştirecek.