Kentsel iklim analizlerinde yapılacak olan çalışmalar sırasıyla şu şekildedir:

- İstasyonlardan alınan verilerin Rayman yazılımı aracılığıyla PET (Physiological Equivalent Temperature) indeksine göre hesaplanması ve ArcGIS ile haritalanması.

- Meteorolojik verilerin, sıcaklık, nispi nem, rüzgar hızı, bulutluluk değerlerinin ilgili meteoroloji birimlerinden temin edilmesi.

- İnsanların atmosferik koşullara karşı vermiş oldukları tepkiyi somut bir şekilde açıklayabilmek için termal konfor indeksleri geliştirilmesi. PET (Physiological Equivalent Temperature) indeksi kullanılmıştır. Pet indeksi meteorolojik parametreler ve insana ait değerleri de bir arada hesaplamaya dahil etmektedir. PET indeksi temelde Münih Bireysel Enerji Denge Modeline (MEMI) (VDI, 1998) ve Gagge'nin iki nolu modeline (Gagge vd., 1971) dayanmaktadır. Açık alanlardaki meteorolojik koşullar insan ısı dengesi göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır. 80 wattlık bir iş yapan, kıyafetlerinin ısı direnci 0,9 clo olan, 35 yaşında, 175 santim uzunluğunda 75 kilogram ağırlığında bir erkeğin açık havada karşılaştığı koşullar, tipik bir kapalı mekanda karşılaştığı hava durumuna vücut ısı dengesinin vereceği tepkiye eşitlenmiştir. Açık hava koşullarının, kapalı alanlardaki tepkilere eşitlenmesiyle somut bir konfor dizini ortaya çıkmaktadır.) Tipik kapalı mekan olarak kastedilen alanda referans alınan iklimsel varsayımlar aşağıda verilmiştir.

-Ortalama radyan sıcaklık, hava sıcaklığına eşittir (Tmrt = Ta).

-Havanın hareket (rüzgar) hızı 0,1 m/s'dir.

-Su buharı basıncı 12 hPa'dır (Ta = 20° ve nispi nem %50 civarında olduğundaki su buharı basıncı) (Höppe, 1999; Toy, 2010; Çalışkan vd., 2015).

-Rayman yazılımı aracılığıyla elde edilen PET değerleri, noktasal bazda değerler olduğu için ArcGIS yazılımının noktasal bazda analiz yapan yöntemlerinden biri olan co-kriging yöntemiyle yüzeye enterpole edilecektir.

-Meteoroloji istasyonlarından elde edilen verilerle yıllık ortalama sıcaklık haritası oluşturulması ve kentsel ısı adalarının belirlenmesi.

- Ortalama rüzgar hızı haritasının yapılması.

- Harita kirliliği haritasının yapılması.

- Biyoklimatik konfor haritasının yapılması.

- Sonuç ve analizler sonucunda öneri ve politikaların geliştirilmesi.